Villähteen Leivälle Dosetec-annostusjärjestelmä

21.10.2016

Villähteen Leipä lisäsi automaatioastetta ja investointi kilpailukykyyn

Vuonna 1958 perustettu Villähteen Leipä Oy on vuosikymmenten saatossa kasvanut pienestä kotileipomosta merkittäväksi pakasteleivonnaisten toimittajaksi. Kolmannessa polvessa toimiva perheyritys perustaa toimintansa vahvasti laadukkuuteen, jota vaalitaan entistä tehokkaammin uuden Dosetec-järjestelmän avulla.

Villähteen Leipä aloitti toimintansa omakotitalon kivijalkakellarissa Nastolan Villähteellä, jossa ensimmäiset lihapiirakat, ranskanleivät ja limput paistettiin parimetrisillä haloilla lämmitettävällä kiviarinauunilla. Nykyään yritys on erikoistunut leipomopakasteiden valmistukseen perinteistä tuoreleivontaa unohtamatta. Ruoka- ja kahvileipä- sekä einespakasteita tarjoava leipomo panostaa laadukkuuteen, mikä ilmenee jatkuvana laadunvalvonnan kehittämisenä sekä säännöllisinä tuotetestauksina. Keväällä 2016 yritys investoi laadukkuuteen entisestään hankittuaan automaattisen, erittäin tarkkaan annostukseen ja punnitukseen suunnitellun Dosetec-järjestelmän.

 

Tarkka annostus: vähemmän hävikkiä, enemmän toimitusvarmuutta

Perheyrittäjä, Villähteen Leivän tuotantopäällikkö Mikko Hämäläinen kertoo, että viimeisimmällä uudistuksella kehitettiin monia tärkeitä osa-alueita samalla kertaa. – Merkittävimpänä tavoitteena oli saavuttaa tuotteiden jatkuva tasalaatuisuus. Automaatio annostelee oikeat raaka-aineet ja määrät sekä eliminoi inhimilliset annostusvirheet, mikä auttaa pienentämään hävikkiä ja lisäämään toimitusvarmuutta, Hämäläinen kertoo. Dosetec-järjestelmä huolehtii automaattisesti siitä, että taikinavesi annostellaan aina oikeassa lämpötilassa. Nestemäisen hiivan tarkka annostus perustuu virtausmittariin, pienkomponenttien annostus tapahtuu varastosäiliöstä vähentävällä punnituksella (loss-in-weight). Suursäkkien raaka-aineet annostellaan tarkasti hidastamalla syöttönopeutta annostuserän lopussa.

Raportointi ja jäljitettävyys johtamisen avuksi

Dosetec-järjestelmä sisältää reseptiikan, tuotantosuunnitelman sekä Siemens S7 – logiikalla toteutetun annostuksen ohjauksen. Jokaisesta annostellusta panoksesta tulee automaattinen panosraportti, mikä tekee mahdolliseksi tutun sanonnan ”mitä pystyt mittaamaan, sitä pystyt johtamaan”. – Järjestelmän avulla pystymme hallitsemaan materiaalivirtoja paremmin. Näemme tarkasti, kuinka paljon kutakin raaka-ainetta kuluu tietyssä ajassa. Panosraportit mahdollistavat myös jäljitettävyyden, mikä on entistä tärkeämpää asiakkaiden vaatimustason noustessa, Hämäläinen sanoo.

Parempaa työergonomiaa puhtaissa tiloissa

Suursäkki- ja piensäkkiasemien ansiosta piensäkkien määrä leipomossa on vähentynyt, mikä on auttanut pitämään tilat puhtaina helpommin ja tehostamaan tilankäyttöä. Ensiaskeleet jauhopölyn hallintaan otettiin jauhovaa’an yhteyteen asennetun pölyhuuvan avulla. – Järjestelmä on helppokäyttöinen ja sen käyttöönotto sujui ehkä helpommin kuin kuvittelimme. Henkilökunta on ottanut järjestelmän hyvin vastaan, Hämäläinen kiittelee.