Siirtopainovaakojen valmistuksesta pohjoismaiseksi toimijaksi

Vaakojen valmistuksesta toimintansa aloittanut yrityksemme, Tmi Koskinen & Pojat, patentoi vuonna 1954 siirtopainovaa’an, jossa irtopunnukset korvattiin tarkemman punnitustuloksen antavilla siirtopainoilla. Uusi mullistava keksintö yleistyi nopeasti ja oli myöhemmin käytössä lähes jokaisessa suomalaisessa maatalossa.

1970-luvulla yrityksessämme tiedostettiin mekaanisten vaakojen väistyvän tulevaisuudessa elektronisten vaakojen tieltä. Sähköinen punnitus osoitti selkeästi yrityksemme tulevaisuuden suunnan. Kehitys elektroniikan ja automaation osaamisessa ja soveltamisessa oli kohdallamme nopeaa.

Toimintamme laajeni annostusjärjestelmiin ja ensimmäinen annostusjärjestelmä suunniteltiin ja valmistettiin betoniasemalle. Säiliövaa’at valmistimme alusta lähtien itse, kellokoneistosta alkaen. Valmistimme myös ensimmäisten joukossa Suomessa punnituskennoja ja vaakaelektroniikkoja.

 

Toimintamme keskittyi yhä enemmän teollisuuden punnituksiin ja annostusjärjestelmien kehittämiseen. Ensimmäisen leipomon annostusjärjestelmän toimitus oli Fazerin Kuopion leipomolle 1980-luvun puolivälissä. 1990-luvulla käynnistetty elintarviketeollisuuden automaatiojärjestelmien suunnittelu on nostanut Dosetecin nykyiseen asemaansa annostusautomaation suunnittelun ja valmistuksen huippuosaajaksi.