Bakers Martens annostelee nyt tarkemmin Dosetecin avulla

Norjan Bergenin alueen leipomotuotteiden markkinajohtaja Bakers Martens AS on päivittänyt tuotantolaitoksensa annostussiilot ja niihin liittyvän annostusjärjestelmän Dosetecin avulla. Kuusi tuotantolinjaa sisältävä ja leipomotuotteita leivistä kakkuihin valmistava 3500 m2:n laitos oli kärsinyt kapasiteettivajeesta ennen investointia uuteen Dosetecin annostusjärjestelmään. Dosetecin annostusjärjestelmä mittaa ja annostelee jauhot, veden, nestemäiset ravintorasvat ja siirapin oikean sekoitussuhteen mukaisesti varsinaista valmistusta varten.

Bakers Martensin leipomon tuotantojohtaja Kjell Tarangerin mukaan Dosetecin annostusjärjestelmän käyttöönotto on sujunut ongelmitta ja ilman haittoja tai tuotantokatkoksia. Järjestelmä on ollut toimintavarma ja lisännyt olennaisesti Bakers Martensin tuotantokapasiteettia, tuottavuutta ja kannattavuutta vähentäen samalla hävikkiä ja inhimillisiä virheitä. Myös tuotannon laatu ja työskentelyolosuhteet tuotantotiloissa ovat parantuneet uuden järjestelmän käyttöönoton myötä, Taranger lisää.

Valitessaan uuden annostusjärjestelmän toimittajaa Bakers Martens painotti toimivaa kokonaisuutta, Taranger kertoo. Dosetecin järjestelmä vakuutti mm. käyttäjäystävällisyydellään. Tyytyväisyys järjestelmätoimittajaan vahvistui myös toimivan palvelun johdosta. Bakers Martensin tuotantojohtaja Kjell Taranger tiivistääkin tyytyväisenä Dosetecin osaamisen yksinkertaisesti: Dosetecin toimittama järjestelmä toimii erittäin hyvin!

Bakers Martens lyhyesti

Saksalainen Detlef Martens perusti nimeään kantavan leipomonsa Norjan Bergeniin vuonna 1753. Nykyisissä vuodesta 1986 käytössä olleissa 3500 m2 tiloissa Martens valmistaa erilaisia leipiä, sämpylöitä ja pullia Bergenin alueelle. Martens on ollut osa Orklan omistamaa Bakers-konsernia vuodesta 1987.