Dosetecilta jauhoannostusjärjestelmä Goman Bakerietille

Goman Bakeriet on yksi Norjan suurimmista leipomoalan yrityksistä. Sillä on kymmenkunta leipomoa eri puolilla maata. Yhtiö on valinnut Dosetecin annostusjärjestelmien toimittajakseen.

Dosetec on tänä vuonna toimittanut jauhoannostusjärjestelmät Goman Verdalille ja Goman Hønefossille. Lisäksi Dosetec laajensi tänä vuonna Goman Fredrikstadille ja Goman Trondheimille aiemmin toimitta-miaan annostusjärjestelmiä.

Goman Verdalin vanhoihin jauhosiiloihin asennettiin uudet tärypohjat. Uusi jauhovaaka ja alipainesiirto takaavat riittävän kapasiteetin myös tulevaisuudessa.

Ohjausjärjestelmä on toteutettu Siemensin S7 logiikan avulla. Annostelua ohjataan jauhovaa’an vieressä olevalla kosketus-paneelilla: käyttäjä valitsee reseptin sekä leipien määrän ja aloittaa annostelun. Kosketuspaneelin avulla voidaan aloittaa myös huoltokäyttö.

Verdalin leipomon johtaja Ditlev Bernhard Arntzen on tyytyväinen Dosetecin toimitukseen – asennus ja käyttöönotto sujuivat täysin aikataulussa, ja siirtyminen vanhasta järjestelmästä uuteen voitiin toteuttaa ilman tuotannon keskeytymistä.