Fazer Myllylle suursäkitysasema kauran myyntitarpeisiin

Fazer Mylly on yli 40 vuoden ajan toimittanut korkealaatuisia jauhoja ja muita viljatuotteita Fazer-konsernin leipomojen tarpeisiin, sittemmin myös muille suomalaisleipomoille sekä Euroopan, Venäjän ja Aasian markkinoille.

Fazer Myllyn tarjoamat viljat ovat tähän asti olleet vehnä ja ruis. Syksyllä 2013 tuotevalikoima kuitenkin kasvoi, kun Lahden Oululaisen alueella avattiin alansa viimeisintä teknologiaa edustava kauramylly.
Kuluttajien tietoisuus kauran terveellisyydestä on lisääntynyt, minkä johdosta kauran kysyntä on lähtenyt pirteään nousuun Suomessa ja Pohjois-Euroopassa.
– Kauratuotteiden kulutus on kasvanut lähimarkkinoillamme viimeisten kolmen vuoden aikana yli kolmen prosentin vuosivauhtia, vahvistaa Fazer Myllyn johtaja Pekka Mäki-Reinikka.

Säädeltävä täyttökorkeus säkeille

Uusi kauramylly mahdollistaa leipomoja ruokateollisuudelle suunnatun tuotevalikoiman, johon kuuluu erilaisia kaurahiutaleita, lämpökäsiteltyjä ja leikattuja suurimoita sekä ruis- ja vehnähiutaleita. Myytävien pakkauksien koot vaihtelevat kymmenen kilon paperisäkeistä tuhannen kilon suursäkkeihin.
Dosetec on toiminut Fazerin yhteistyökumppanina jo 1990-luvulta lähtien ja ollut mukana useissa konsernin rakennus- ja laajennusprojekteissa. Uuden kauramyllyn tarpeisiin Dosetec toimitti suursäkitysaseman, joka suoriutuu eri kokoisten (500–1000 kg) säkkien täyttämisestä.
Säkityspään korkeus on säädettävissä suursäkin koon mukaan. Korkeuden säätöalue on jopa 800 mm. Aseman säkityskapasiteetti on puolestaan 8000 kiloa tunnissa. Korkea säkityskapasiteetti kulkee käsi kädessä kauran suuren kysynnän kanssa.

Myyntikelpoiset säkit automaattisesti

Uuden kauramyllyn säkitysprosessissa on vain pari manuaalista toimintoa, loput hoitaa Dosetec-automatiikka. Asetettuaan säkin paikoilleen käyttäjä voi käynnistää automaattiannostuksen. Säkki täyttyy ensin ilmalla, ja kun annostuskuljetin käynnistyy, säkki alkaa täyttyä annosteltavalla viljatuotteella. Täytön aikana syntyvä pöly poistuu säkityspäässä olevan erillisen imuyhteen kautta myllyn pölynpoistojärjestelmään.
Annostusta ohjaa Siemens Siwarex -vaakaelektroniikka kunnes haluttu määrä on annosteltu ja kuljetin pysähtyy. Käyttäjä irrottaa säkinsuun säkityspäästä, sulkee säkin ja siirtää sen trukilla varastoon. Kuormakirjaan tulee parasta ennen -merkintä, ja säkki on sitä myöten myyntikelpoinen.
– Dosetec toimitti aseman perinteisen luotettavaan tapaansa, oikea-aikaisesti ja ilman ongelmia, Mäki-Reinikka tiivistää.