Goman Bakerietille Dosetecin annostusjärjestelmä

Goman Bakeriet on yksi Norjan suurimmista leipomoalan yrityksistä. Sillä on kymmenkunta leipomoa eri puolilla maata. Yhtiö on valinnut Dosetecin annostusjärjestelmien toimittajakseen.

Dosetec on toimittanut jauheannostusjärjestelmät Goman Verdalille ja Goman Hønefossille. Lisäksi Dosetec laajensi Goman Fredrikstadille ja Goman Trondheimille aiemmin toimittamiaan annostusjärjestelmiä. Goman Verdalin vanhoihin jauhosiiloihin asennettiin uudet tärypohjat. Uusi jauhovaaka ja alipainesiirto takaavat riittävän kapasiteetin myös tulevaisuudessa.

Ohjausjärjestelmä on toteutettu Siemensin S7 -logiikan avulla. Annostelua ohjataan jauhovaa’an vieressä olevalla kosketuspaneelilla: käyttäjä valitsee reseptin sekä leipien määrän ja aloittaa annostelun. Kosketuspaneelin avulla voidaan aloittaa myös huoltokäyttö. Verdalin leipomon johtaja Ditlev Bernhard Arntzen on tyytyväinen Dosetecin toimitukseen – asennus ja käyttöönotto sujuivat täysin aikataulussa, ja siirtyminen vanhasta järjestelmästä uuteen voitiin toteuttaa ilman tuotannon keskeytymistä.