Raisio annostelee margariininsa Dosetecin annostusjärjestelmällä

Elintarvikeyhtiö Raisio on ottanut käyttöön Dosetec-annostusjärjestelmän margariinituotannossaan. Raision käyttämään WinnCC PCS7 -automaatiojärjestelmään on liitetty Siemens S7 -logiikalla toimivia Dosetecin suursäkin purkuasemia, pienkomponenttiasemia sekä kolme vaa´alla varustettua vastaanottoasemaa. 

Uusi annostusjärjestelmä mahdollistaa aiempaa huomattavasti tarkemman ainesosien annostelun minimoiden samalla inhimilliset annosteluvirheet, jonka seurauksena tuotanto on entistä tasalaatuisempi. Dosetecin annostusjärjestelmä myös kirjaa käytetyt raaka-ainemäärät automaattisesti.

Raision margariinituotannon prosessivastaavan Jukka Leppäsen mukaan uusi tiivis annostusjärjestelmä on entisestään parantanut tuotanto-olosuhteita Raision margariinituotannossa vähentäen ilmaan nousevan raaka-ainepölyn määrää. Vähentynyt pöly on parantanut tuotannon esiseostilojen hygieniaa sekä tehnyt työskentelyn tuotantotiloissa aiempaa miellyttävämmäksi, Leppänen kommentoi.

Järjestelmätoimittajaa valitessaan Raisio päätyi Doseteciin pääasiassa yhtiön tunnetusti toimivien laitekokonaisuuksien ja hyvän palvelun ansiosta, Leppänen kertoo. Erityisen tyytyväisiä Raisiossa on oltu Dosetec Exactin palveluun hankkeen eri vaiheissa sekä jälkihuoltoon ja ripeään on-line-pohjaiseen ongelmanratkaisuun. Dosetecin annostusjärjestelmän käyttöönotto on Jukka Leppäsen mukaan parantanut Raision margariinituotannon laatua, kannattavuutta ja tuottavuutta
ja vähentänyt hävikkiä ja virheitä.

Raisio Oyj lyhyesti

Raisio on elintarvikealan edelläkävijä ja kasviperäisen ravinnon erityisosaaja. Yritys kehittää, valmistaa ja markkinoi elintarvikkeiden lisäksi niiden terveysvaikutteisia ainesosia ja elintarvikediagnostiikkaa sekä rehuja ja maltaita. Raision elintarvikeyksikkö valmistaa elintarvikkeita kuluttajille, suurtalouksille, leipomoille ja muulle elintarviketeollisuudelle Suomessa, Puolassa ja Venäjällä.