Annostusjärjestelmä Porokylän Leipomolle

Dosetecin toimittama annostusjärjestelmä Porokylän Leipomolle Lieksaan.

Porokylän Leipomo Oy:lle on olennaista paitsi annostusjärjestelmän toimintavarmuus myös annostuksen tarkkuus. Tuolloin asiakkaat saavat joka kerta tuttua, hyvänmakuista leipää, jonka mausta he pitävät.

Toimintavarmuus ja laatu olivat päällimmäisenä mielessä, kun Porokylän Leipomo Oy:ssä päätettiin investoida kolmanteen leipomoon. Investoimaan taas päädyttiin, koska haluttiin sekä vastata ruislimppujen kasvavaan kysyntään että päästä mukaan kilpailemaan Suomen alati kasvavaan palaleipämarkkinaan.

Suomen suurin ruislimppujen valmistaja hankki tehdastilan Lieksasta ja kääntyi laitehankinnoissa Dosetec Exact Oy:n puoleen. Porokylän Leipomo Oy:n projektipäällikkö Antti Horttanaisen mukaan jauhojärjestelmän toimintavarmuus oli ehdoton vaatimus. Lisäksi hankinnassa painoi Dosetecin asiantuntemus.

”Saimme vastaukset kysymyksiimme ja selkeän suunnitelman toimituksesta sekä siitä, mitä meiltä vaaditaan toimituksen yhteydessä”, Horttanainen kertoo.

Helppo käyttöönotto ja nopea tuki

Dosetec rakensi annostusjärjestelmän 6000 m²:n tehdashalliin keväällä 2023. Annostusjärjestelmä muodostuu jauho-, suursäkki-, pienkomponentti- ja nesteannostuksesta. Ohjaus on toteutettu Siemens-logiikalla, joka on olennainen osa järjestelmän toimintavarmuutta. Toimintavarmuuden lisäksi annostuksen tarkkuus on tärkeää Porokylän Leipomon tuote­brändeille.

”Dosetecin annostuksen luotettavuus ja tasalaatuisuus vaikuttavat olennaisesti myös tuotteen ennakoitavuuteen. Kuluttajat saavat joka kerta juuri sen makuista leipää tai pullaa, mihin he ovat mieltyneet”, Horttanainen huomauttaa.

Vastaanottosäiliön sisäisen pölynpoiston ansiosta raaka-­ainetta ei mene hukkaan tai leviä ympäristöön. Säiliövaa’an tyhjennyksen aikana taikinapadasta imetään pöly takaisin vaakasäiliöön, mikä säästää raaka-ainetta. Pölyn minimointi parantaa myös hygieniaa ja työympäristön viihtyisyyttä.

”Selkeän ja helposti muokattavan käyttöliittymän käyttöönotto oli todella helppoa. Jos olemme johonkin tarvinneet tukea, sen saaminen on ollut todella nopeaa, Horttanainen kiteyttää.”

Porokylän Leipomo Oy

– Kolme leipomoa Pohjois-Karjalassa Nurmeksessa ja Lieksassa.
– Perustettu vuonna 1983.
– Työllistää noin 180 henkeä.