Dosetec paransi Klausenin leipomotuotteiden laatua huomattavasti

Norjalainen, eteläisen Buskerud-läänin suurin leipomo Bakermester Klausen on parantanut tuntuvasti tuotteidensa laatua Dosetecin annostelujärjestelmällä. Useita eri leipälajeja ja muita leipomotuotteita valmistavalla yrityksellä oli vaikeuksia saada tuotteet tasalaatuisiksi ennen uutta järjestelmää.

Täysin automatisoitu annostelu on siirtänyt ongelman unholaan. Samalla on päästy eroon lopputuotteissa näkyvistä muista inhimillisistä leivontavirheistä, kuten väärästä raaka-ainepunnituksesta.

Enemmän aikaa pölyttömälle leipomiselle

Pitkän linjan perheyritysleipomo Oslon lähettyvillä valmistaa nyt jopa yli 2000 leipää tunnissa. Uusi annostusjärjestelmä on vapauttanut henkilöstöresursseja myös muiden tuotteiden leipomiseen.

– Pystymme nyt valmistamaan enemmän leipomotuotteita kuin olisimme uskoneet, kertoo Pål Klausen, leipomon toinen omistajaveljes. Dosetec järjestelmä on huomattavasti parantanut myös tuotanto- ja työskentelyolosuhteita. Nyt eivät jauhot pölise. Tämä on omiaan edistämään terveyttä, työn mielekkyyttä sekä työturvallisuutta. Samalla raaka-ainehukka on pienentynyt, toteaa Pål Klausen.

Helppokäyttöisyyden helmi

Leipuri Klausen on ollut äärimmäisen tyytyväinen Doseteciin kaikessa suhteessa, oli sitten kyse palvelusta, luonnosesittelyistä, aikatauluista, hinta–laatu-suhteesta, asennuksesta, käyttökoulutuksesta tai jälkihuollosta.

– Erityistä kiitosta järjestelmä saa helppokäyttöisyydestä ja laitteen logiikasta. Tämä on huippulaatua, sanoo leipuri Klausen. Järjestelmän tarkka punnitus on tuonut toimintavarmuutta ja -turvallisuutta. Ostopäätöstä vahvisti entisestään paikallisen edustajan, Dynatecin, hyvät suositukset Dosetecista. Klausen ja Dynatec ovat tehneet yhteistyötä vuosikausia.

Toimitus sisälsi kymmenen pienkomponenttiasemaa, säiliövaa’at jauhoille ja nesteille sekä kahden uuden jauhosiilon asennuksen, tilavuudeltaan 23 tonnia. Kaikki pienkomponenttiasemat sijaitsevat kakkoskerroksessa, josta on johdettu siirtoputki alakerroksen tuotantotilojen säiliövaa’alle.