Jo kolmas Dosetec-järjestelmä Fazer Makeisille Lappeenrantaan

Fazer Makeiset Oy on jälleen luottanut Doseteciin ja tilannut annostusjärjestelmän kokonaan uudelle valulinjalle Lappeenrannan sokerimakeistehtaalleen. Suomen makeismarkkinajohtajan uudella linjalla valmistetaan tärkkelys- ja gelatiinipohjaisia valumakeisia. Valulinjainvestoinnin tarkoituksena on lisätä kapasiteettia ja tuotantotehokkuutta sekä mahdollistaa uuden tyyppisten tuotteiden valmistus. Heti vuoden 2009 alusta käyttöönotettu uusi järjestelmä syöttää valulinjalla massanvalmistusprosessiin tarvittavat raaka-aineet automaattisesti reseptien mukaan. 

Projektin tuotanto- ja tekniikkavastaava, osaston esimies Ilkka Koskinen kertoo uuden linjan maksimituotantokapasiteetin olevan noin 3500 kiloa tunnissa. Dosetecjärjestelmä hankittiin Koskisen mukaan aiempien hyvien kokemusten perusteella. Jo tarjousvaiheessa Dosetecin esitys oli selvästi valmiiksi mietitty ja miltei valmis sellaisenaan toteutettavaksi.
– Hyvät kokemukset aiempien projektien hoidosta sekä aiempien toimitusten toiminnasta ja laadusta olivat tärkeimmät kriteerit valitessamme toimittajaa. Lisäksi Dosetec tuntee tapamme toimia sekä myös tarpeemme ja prosessimme, joten yhteistyö oli erittäin helppo aloittaa taas. Kaikki on mennyt suunnitellusti ja sitä on saatu, mitä on haluttu ja tilattu, Koskinen kertoo.

Dosetecin etuna kilpailijoihin nähden oli se, että vastaavia Dosetec-järjestelmiä makeistehtaalla oli jo aiemmin kaksi käytössä. Laitteisto oli siis pääperiaatteiltaan tuttu käyttäjille ja kunnossapitäjille. – Totta kai myös tämän laitteiston käyttöön saimme hyvän koulutuksen Dosetecin ammattilaisilta. Muutamia pikkujuttuja mitä on vastaan tullut, on Dosetec käynyt laittamassa kuntoon. Kaikki vaatimamme parannukset laitteistoon, esimerkiksi työturvallisuuteen ja hygieenisyyteen liittyen, on Dosetec tehnyt, Koskinen jatkaa viitaten raaka-ainepölyyn, joka niin monella teollisuualalla on alati vaivana.

Dosetecin tuorein toimitus piti sisällään kuusi suursäkin purkuasemaa annosteluruuveineen, kahdeksan pienkomponenttiasemaa ruuveineen, kaksi kidesokerisiiloa ruuveineen, kaksi nestesokerisäiliötä, kuusi nestemäisten makeutusaineiden pumppua ja viisi syöttösuppiloa prosessivaaoille.