Kjelstad Bakeri leipoo Dosetec laadulla ja tarkkuudella

Norjalainen Kjelstad Bakeri on nopeasti kasvava leipomo, joka sijaitsee Lenan kaupungissa, 1,5 tuntia pohjoiseen Oslosta. Leipomon päätuotteita ovat vaalean leivän eri versiot hampurilais- ja hot dog – sämpylöistä aina tuoreisiin limppuihin. Yritys toimittaa leipätuotteita lähialueiden supermarketteihin ympäröivän Opplandin läänin alueella. Perheyritystä johtaa nyt jo kolmannessa polvessa Arne Kjelstad, eteenpäin katsova yrittäjä, jonka johdossa yrityksen markkina-alue on laajentunut huomattavasti. Uusien tuotantotilojen ja viimeisintä teknologiaa edustavien tuotantolaitteiden avulla Kjelstad Bakeri voi nyt jopa kaksinkertaistaa leipomonsa liikevaihdon.

”Tuottavuutta ja tasaista laatua”

Kjelstad Bakerin upouusi leipomo on varustettu Dosetecin annostusjärjestelmällä. Vain muutama vanhempi kone tuotiin vanhasta leipomosta uusiin tiloihin. Suurehkon toimituksen hoiti Dosetecin paikallinen edustaja, Dynatec.
Annostusjärjestelmätoimitus sisälsi kolme isoa jauhosiiloa, kaksi suursäkin purkuasemaa, viisi pienkomponenttiasemaa, kaksi säiliövaakaa jauhoille ja kaksi vaakaa nestemäisille raakaaineille, sekä annostuslaitteet vedelle, öljylle, nestemäiselle hiivalle ja margariinille. Ohjausjärjestelmä on toteutettu Siemens S7 logiikalla ja kosketusnäytöllä varustettuna. Leipomon tarpeisiin räätälöity asennus sujui hyvin tarvittavia hienosäätöjä myöten. Henkilökunnan koulutus käyttäjäystävällisten laitteiden toimintaan oli nopeaa. Lopputuloksena Kjelstad Bakeri Norjan Lenassa leipoo nyt leipää hyödyntäen viimeisintä teknologiaa, pölyttömässä ja hygieenisessä työympäristössä ja tuottaa tasalaatuisia tuotteita ylivoimaisella tehokkuudella.