Lierne Bakeri leipoo luotettavaa laatua suurella sydämellä

Miten tehostaa tuotantoa tinkimättä lopputuotteiden laadusta? Norjalainen leipomo Lierne Bakeri AS otti yhteyttä Doseteciin ja automatisoi kasvuhakuisen tuotantonsa. Alusta loppuun räätälöity toimitus näyttää olevan jo Dosetecin tavaramerkki.

Norjalainen leipomo Lierne Bakeri AS on pystynyt menestyksekkäästi siirtämään korkealuokkaiset, käsityönä tehdyt leipomotuotteet teolliseen tuotantoon säilyttäen niiden alkuperäiset maut ja ominaispiirteet. Salaisuus vaikuttaa olevan korkealuokkaisten raakaaineiden valinta ja niiden huolellinen ja kunnioittava käsittely.

Investointi tulevaisuuden kasvuun

Tuotteiden kovan kysynnän vuoksi ja tuotantonsa tehokkuuden kasvattamiseksi Lierne Bakeri päätti investoida uuteen, kaksilinjaiseen Dosetecin annostusjärjestelmään, jossa toinen linja on suunniteltu gluteenittomien tuotteiden valmistukseen.
Yksityiskohtaisesti räätälöity toimitus nosti leipomon automaatioasteen aivan uudelle tasolle. Tuotanto etenee nyt taikinakoneelle asti pienkomponenttien annostelua myöten täysin automaattisesti, mutta sallii silti raaka-aineiden manuaaliset lisäykset.
Automatisoinnin myötä Lierne Bakerin tuotanto on tehostunut huimasti. Samalla työhygienia ja -viihtyvyys on parantunut. Automatisointi on mahdollistanut tasalaatuisten tuotteiden valmistuksen suurella tuotantoteholla. Esimerkiksi kuiva-aineiden annostelukapasiteetti on nyt 1500 kg/h.

Eksaktia raaka-aineiden käsittelyä

Lierne Bakeri on erityisen tarkka tuotteidensa laadun suhteen. Raaka-aineiden on oltava huippuluokkaa. Niinpä Dosetec sisällytti järjestelmään sokerimyllyn asiakkaan toiveen mukaisesti. Näin sokeri voidaan jauhaa paikan päällä puhtaasti ja ilman tarvetta lisäaineille.
Lisäksi perinteisen norjalaisen perunarieskaa muistuttavan Lefse-leivän valmistuksessa tarvitaan erittäin tarkkaa perunahiutaleiden käsittelyä. Perunahiutaleiden kosteuden säätelyä varten järjestelmään integroitiin 4 m³:n sekoittaja, jolla varmistetaan että päivän aikana käytettävien perunahiutaleiden kosteus ja sitä kautta laatu säilyvät tasaisina.
Kaikkiaan Dosetecin toimitus sisälsi ohjausjärjestelmän ja annostelulaitteet jauhojen, mausteiden, perunahiutaleiden ja sokerin automaattiseen annosteluun. Raaka-aineiden annostelu tapahtuu siilo-, suursäkki- ja pienkomponenttiasemilla varmistaen tarkan ja joustavan tuotannon.
Toimituksessa leipomon oma tuotannonsuunnitteluohjelma yhdistettiin uuteen Dosetecautomaatiojärjestelmään, mikä on entisestään parantanut tuotannon seurantaa ja raportointia.

Dosari 10/2011