Norjalainen Goman Bakeriet uudisti Hønefossin leipomonsa

Räätälöidyllä osaamisella löydetään oikeat ratkaisut. Vankka osaaminen antaa mahdollisuuden toteuttaa sellaisia tuotannon automatisointeja, joihin vain harva pystyy. Dosetec yhdisti tuotantolaitosten annostelujärjestelmät yhdeksi kokonaisuudeksi.

Dosetec toimitti Goman Bakeriet´lle annostelujärjestelmän Hønefossin toimipisteeseen jo vuonna 2005, ja hiljattain leipomo kutsui pitkäaikaisen yhteistyökumppaninsa laajentamaan sitä. Oslon leipomon annostelulaitteistoja oli määrä yhdistää osaksi Hønefossin annostelua, ja samalla päivittää koko järjestelmä ajan tasalle ohjauslogiikasta lähtien.

Tarkasti haluttuun kapasiteettiin

Uudistuksella leipomo halusi lisätä tuotantokapasiteettia ja siksi oli välttämätöntä uusia tiettyjä järjestelmäosia. Esimerkiksi jauhosiilojen lokerosyöttimet ja alipainesiirto uusittiin, jolloin saavutettiin asiakkaan haluama annostelukapasiteetti 60 kg/min.
Myös Oslon leipomon pienkomponenttiannostus varustettiin uudella ohjauksella ja liitettiin Hønefossin annostusjärjestelmään. Dosetecin osaamisen avulla uusien investointien tarve voitiin määritellä erittäin yksityiskohtaisesti.

Kustannustehokas yhtälö

Uuden ja vanhan räätälöity yhdistäminen on taitolaji, johon tarvitaan hyvää ymmärrystä laitteistojen teknologioista ja niiden soveltuvuudesta kunkin leipomon tarpeisiin. Kun sen hallitsee, asiakas hyötyy siitä kustannustehokkaana ja kannattavana investointina.
Goman Bakeriet´n tuotantojen yhdistämisessä käytettyä laitteistoa, kuten pienkomponenttiasemaa vaakoineen, kyettiin hyödyntämään tehokkaasti hyväksi.
– Laajennusprojekti sujui oikein hyvin ja ripeästi, ja uusittu annostelujärjestelmä toimii Goman Hønefossissa suunnitelmien mukaisesti. Olemme hyvin tyytyväisiä Dosetecin joustavaan toimintakykyyn ja heidän räätälöityihin ratkaisuihinsa, kertoo Goman Bakeriet´n tuotantopäällikkö Tor Brede Rognlid.

Syvää laitetuntemusta ja ripeää toimintaa

Nykyään Megatec Automationin palveluksessa työskentelevä John Egil Filtvedt on Dosetecin edustaja Norjassa ja hänellä on ollut tuntuva paikallistoimijan rooli Goman Bakeriet´lle tehdyissä projekteissa. Viimeisin laajennusprojekti Hønefossin leipomossa sujui hänen mukaansa mainiosti ja ilman yllätyksiä.
Filtvedt painottaa, että räätälöidyissä tuotantolaitosten yhdistämisprojekteissa on ymmärrettävä täysin laitteistojen teknologiat ja niiden integroitavuus toisiinsa. Yhtä tärkeää on, että projektin vaiheet on hyvin suunniteltu ja asiat saadaan hoidettua jouhevasti, sillä pitkäaikaiset tuotannonkeskeytykset eivät voi olla näkymättä leipomon tuotetoimituksissa.