Uusi tuotantolinja Saarioiselle Sahalahteen

Saarioinen Oy on valmisruokien markkinajohtaja Suomessa. Sahalahden ruokatehtaalla avattiin taannoin uusi tuotantolinja, jonka yhteyteen Dosetec toimitti jauheiden automaattisen annostus- ja punnitusjärjestelmän.

Saarioisten ruokatalon tarina alkoi Sahalahdella 1940-luvulla, jolloin Saarioisten kartanossa ryhdyttiin valmistamaan erilaisia tuotteita aina kukkamullasta maksalaatikkoon. Sahalahdella aloitettiin myös broilereiden kasvatus ensimmäisenä Suomessa, ja yhtymän legendaarinen jauhelihapizzaeines on sekin sahalahtelaista perua.
Nykyään Sahalahdella valmistetaan suuria määriä Saarioisten kuuluisaa ´äitien tekemää´ valmisruokaa. Valmistusmäärät ovat viime vuosina kasvaneet sen verran suuriksi, että tuotantovauhtiin on vastattu uudella pitkälle automatisoidulla tuotantolinjalla.
Sahalahden ruokatehtaan tuotantopäällikkö Anu Lempisen mielestä korkea automaatioaste on tavoiteltavaa, kun tuotantovolyymit ovat suuria. Jauheannostuksen automatisointi helpottaa työtä ja parantaa työergonomiaa.

Helppokäyttöinen ja joustava ratkaisu

Dosetec Saarioisen pitkäaikaisena yhteistyökumppanina toimitti uuden linjan yhteyteen annostus- ja punnitusjärjestelmän, joka annostelee jauheita, kuten suolaa ja sokeria sekoittimille automaattisesti.
Vanhan annostusjärjestelmän elementtejä kyettiin käyttämään uudessa teknisessä ratkaisussa tehokkaasti hyväksi, ja nykyisessä kokonaisuudessa korostuu helppokäyttöisyys ja joustavuus. Esimerkiksi raakaainesekoittimien yläpuolelle on asennettu säiliövaaka, joka liikkuu johteilla ja annostelee jauheet kahdelle sekoittimelle tarpeen mukaan. Myös vanhat suursäkkiasemat modernisoitiin.
– Dosetecin järjestelmä toimii tällä hetkellä hyvin ja vastaa meidän tarpeisiimme. Myös toimitusprosessi asennuksineen sujui hyvin, toteutussuunnitelma oli hyvä ja aikataulu piti, tuotantopäällikkö Lempinen kertoo.